top of page

Project: BijlmerStyle 3

Partner: BijlmerStyle, 

Disciplines: Art Direction, Graphic Design

Year: 2008

Bijlmer Style presenteert op 1 Oktober de 3e Bijlmer Style compilatie 

'Het Ondergronds Koninkrijk'.  

De compilatie bevat exclusieve nummers van o.a.: Nina, Rotjoch, Kiddo Cee, Vaderloze Troepe, MC Fit, Gikkels & Don-GG. Dit is slechts een greep uit het brede scala aan artiesten uit Amsterdam Zuidoost die door Bijlmer Style worden vertegenwoordigt.  

Auke_BijlmerStyle_blz01_VanderHoek_MG_8490.jpg

Bijlmer Style is een stichting met als hoofddoelstelling het ontdekken, ontwikkelen en promoten van talent uit Amsterdam Zuidoost. Bijlmer Style is 5 jaar geleden opgericht. Sindsdien zijn er 2 compilatie cd's gereleased, een t-shirt lijn ontwikkeld en een breed scala aan culturele projecten neergezet. Tegenwoordig is Bijlmer Style een waar begrip 

in Amsterdam Zuidoost. 

De release van de vorige Bijlmer Style compilatie 'De Straten Van Zuidoost' was dan ook een groot succes met de nominatie voor de beste mixtape van het jaar 2007, voor respectievelijk een Urban Award (BNN, Juize.fm & Fun-X) en een Gouden Greep (Lijn5.com, 3voor12 & State Magazine). 

In het kader van dit project wordt er intensief samengewerkt met de creatieve industrie in Amsterdam Zuidoost.

 

"Het Ondergrond Koninkrijk" is zowel op muzikaal als op design/video gebied een presentatie van de creatieve kracht van Zuidoost. 

Art Direction, & Vormgeving door: Jeffrey Croese / Vinger.nl

Graffiti & Custom Lettering door: Rogier Wagenvoort, MICKEY, JAKE

Fotografie door Ilja Meefout (Statemagazine), Marques Malacia (Streetlab 08), Ed Regeer (edregeer.nl) en Jeffrey Flu (XXX)

Videoclips door: Rotjoch (101barz/'Game In M'n Zak' Don-GG), Non Employees ('Blackness' Kubus&BangBang), Vinger.nl ('Meer Vuur' Vaderloze Troepe)

bottom of page