top of page

Project: Platform Reigers

Partners: Bewonersplatform Reigersbos

Disciplines: Graphic Design, Creative Direction

Year: 2023

Creative Studio Vinger.nl is uitgenodigd een nieuwe huisstijl voor het Bewonersplatform Reigersbos te ontwikkelen. De huisstijl omvat logo variaties, fonts, kleuren en aanvullende grafische elementen die worden toegepast op uitingen als de buurtkrant, website, social media kanalen en een hele reeks aan communicatie middelen. Een nieuwe jas!

Vormtaal.jpg

INSPIRATIE VORMTAAL: 

Inspiratie voor de vormtaal komt uit de getrapte bouwstijl van een groot deel van de buurt. Postmoderne architecturale ontwerpen waarbij de structuur of gevels op een trapsgewijze manier zijn opgebouwd verwijzen naar gebouwen met een zogenaamde “getrapte” of “terrasvormige” architectuur.

ABOUT VORMTAAL: 

VORMTAAL verwijst naar de samenhangende visuele elementen en principes die een bepaalde stijl, thema of esthetische benadering definiëren. Het draait om de manier waarop vormen, lijnen, kleuren, texturen en andere visuele elementen worden gecombineerd om een specifieke visuele identiteit of boodschap over te brengen.

Ordinary.jpg

BASIC SHAPE / ORDINARY: 

De basis vorm voor de huisstijl is een vierkant met getrapte hoeken. De getrapte hoeken vormen de basis voor het nieuwe logo en komen ook als grafisch element terug in toepassing van de stijl. 

Charge.jpg

INSPIRATIE ICON / CHARGE: 

Inspiratie voor de icon/charge komt uit het Wapen van de Bijlmermeer. 

Eerste keer te zien op de kaart van de eerste verkaveling van de Bijlmermeer in 1626. Het wapen werd officieel toegekend door de Hoge Raad van Adel in 1817.  

2014 Rendition: 

In 2014 werd het Wapen van Bijlmermeer door Vinger.nl ge-update voor het boek ‘Ridders in de Bijlmer’.  

Icon.jpg

PROJECT ICON: 

Het ikoon voor het project vorm de reiger, afkomstig uit het Wapen van Bijlmermeer. Het vormt de lading voor het beeldlogo, zoals hierboven afgebeeld. 

Kasteel Reigersbos: 

De reiger vaniut het oude wapen van de Bijlmermeer is niet enkel treffend vanwege de plaatsnaam Reigersbos, er gaat ook een verhaal over het wapen dat deze in gebruik zou zijn geweest voor het verdwenen kasteel Reigersbos..

Project TAG.jpg

PROJECT NAME TAG: 

Naast een beeldlogo heeft Platform Reigers ook een woordlogo. Kort en duidelijk, in dezelfde basis vorm als het beeldlogo. 

goed leesbaar: 

Kort en krachtig en door z’n eenvoud blijft het ook klein afgebeeld goed leesbaar. 

fulllogo.jpg

PROJECT FULL LOGO: 

Het woord- en letterlogo gecombineerd tot het volle logo. Ze kunnen in combinatie naast (liggend) of boven elkaar (staand) toegepast worden maar ook afzondelijk van elkaar. 

fonts.jpg

PROJECT FONTS: 

We hebben twee mooie fonts uitgekozen voor Platform Reigers. De strakke ‘League Gothic’ geeft de slanke letters aan het logo mee. De uitgebreide font familie genaamd ‘Vollkorn’ wordt gebruikt voor alle andere teksten en koppen. Een goed leesbaar en aantrekkelijk rond font. 

Public domain: 

Beide lettertypes zijn in het publieke domein, wat betekent dat deze kostenloos gedownload en gebruikt kunnen worden, door iedereen betrokken bij Platform Reigers te gebruiken. 

color.jpg

PROJECT COLORS: 

De kleuren voor de stijl bieden een rijk kleurrijk palet die met elkaar werken in diverse mogelijke combinaties. De basis kleuren zijn paars, groen, rood en blauw, aangevuld met zwart, wit en geel. In toepassing zijn deze lichtere kleuren goed bruikbaar op donkerdere achtergronden en andersom. 

Startpunt: 

De kleuren combinatie is geinspireerd vanuit de heraldiek, waarin deze tinten basiskleuren worden aangevuld met wit en geel die de edelmetalen zilver en goud vertegenwoordigen. Daarnaast worden kleuren ook aangegeven met een bepaalde ‘tincture’, een grafische weergave van lijnen- of stippelpatronen die een specifieke kleur vertegenwoordigen. Naast de kleuren komen ook deze patronen terug in de stijl.  

morecomesoon.jpg
bottom of page