top of page

Project: The Ballroom

Partners: Bert Jacobs, Petra Ponte, Wonam

Disciplines: Project Management, Creative Direction, Programme, Technical Direction, Event Production, Graphic Design

Year: 2018

‘The Ballroom - a stage for living, loving and working’ is een tentoonstelling, een film set en een podium voor alle mogelijke vormen van kunst en ontmoeting in een. De basis van de tentoonstelling wordt gevormd door een reeks ‘functionele’ sculpturen van Bert Jacobs, zoals een sculpturale keuken, een opname studio, een DJ booth, een catwalk en een grote hoeveelheid stoelen en tafels. Deze sculpturen zijn kunstwerken die gebruikt mogen worden en een platform zijn voor samenkomst en uitwisseling door de aanrakingen, in gebruik name en omvormingen van deelnemers en bezoekers.

 

Muzikanten, performance artists, DJ’s, dansers en fashion designers zetten de sculpturen in om hun eigen werk live te tonen en vast te leggen, terwijl andere beeldend kunstenaars hun werken erop, ernaast, eronder en erboven vertonen. Kortom, een bijzondere constellatie waarin leven, liefde, werken en verbeelding met elkaar verstrengeld raken, oftewel ‘A stage for living, loving and working’

Infrastructure/ Functional Sculptre

met werk van: Kenneth Aidoo, Roi Alter, Marcel van den Berg, Sangiorgio Dallajee Blonk, Emiliano Caprino, Chun-han ‘Dawson’ Chiang, Raquel van Haver, Bert Jacobs, Bea McMahon, MAMI WATA, Cindy Moorman, Ike Melchizedek, Jonas Ohlsson, Petra Ponte, Zaira Pourier, Masha Ru, Heike Tjepkema, Daniel Vorthuys, Meis Vranken, Dan Walwin, Vinger.nl e.v.a.

 

The Ballroom is geopend voor publiek vanaf 1 augustus t/m 16 september. Speciaal voor 24H Zuidoost is de The Ballroom te bezoeken, zijn er performances en is de keuken geopend van 13u00 tot 22u00. 

Programme

Buildup

bottom of page