top of page

Project: Drawing Work

Partners: CBKzo, Siobhan Wall

Disciplines: Graphic Design

Year: 2016

Een tentoonstelling met tekeningen van 17  internationale kunstenaars over werk-  en arbeidservaring, een thema dat tot nu toe vooral in de fotografie en documentaires werd belicht.

Kunstenaar en curator Siobhan Wall is twaalf jaar bezig geweest om kunstenaars te selecteren die tekeningen maken over het thema ‘werk’. Het is een onderwerp dat maar zelden wordt verbeeld in beeldende kunst. Resultaat is een selectie van kunstenaars die in hun tekeningen een intieme uitwerking van dit thema tonen en die gebruik maken van subtiele materialen als krijt, houtskool, potlood en inkt. 

In de  tekeningen worden uiteenlopende ervaringen met het arbeidsproces getoond. Ze gaan over zowel  betaald als onbetaald werk, stellen vragen over waarom er wordt gewerkt en voor wie. Er worden thema’s als verveling op werk, kinderopvang, arbeidsconflicten, werkeloosheid en niet in staat zijn om te werken aan de orde gesteld. Maar er worden ook idyllische taferelen getoond waarin engeltjes van kinderen les krijgen van even engelachtige onderwijzeressen.

Voor de cover hebben we een visual gemaakt die uitleg geeft over de totstandkoming van een lettertype. Alle Nederlandse tekst zijn in balpen blauw, alle Engelse tekst in potlood grijs. 

DW_cover_v1.jpg
drawingwork_v2-4.jpg
drawingwork_v2-3.jpg
drawingwork_v2-15.jpg
drawingwork_v2-10.jpg
drawingwork_v2-4.jpg
bottom of page