top of page

Dwars door 50 jaar Bijlmer

Our second project with the Konrad Koselleck BigBand took place during the 50th anniversary year of our neighbourhood and was a trip through the musical history of this part of Amsterdam. Vinger.nl made show visuals where we supported the musical stories with historical imagery and added some songs to the set with MC's Mizztamizzo and Kiddo Cee. 

2018

Een revolutionaire nieuwbouwwijk in Nederland, dat zou de Bijlmer worden.

Op 25 november 1968 ontvingen de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe woning. Ter viering van het 50-jarig bestaan van deze bijzondere wijk worden festiviteiten georganiseerd. Wij geven op 15 en 16 april 2018 twee speciale concerten in het Bijlmer Parktheater en het Bimhuis. Concerten met een eigenzinnige viering van 50 jaar Bijlmer in beeld en geluid, met jazz, rap, kaseko en verhalen van legendarische Bijlmer-bewoners als huisarts en bigbandleider Boy Edgar.


Vijf verhalen: Leven in de Bijlmer, toen en nu

Met solisten als jazzzangeres Graziëlla Hunsel, Olaf Zwetsloot (spoken word en sax), Berima Amo (trompet), Master Tam (kaseko-zang) en met een rap-story  van Vinger.nl  (Kiddo Cee, Mizztamizzo, Jeff Croese) worden vijf verhaallijnen uit de Bijlmer vertolkt. Van het ontstaan van de Bijlmer, via Boy Edgar, naar de harde jaren 70 en 80 en uitkomend bij de opbloei in de 21e eeuw. De concerten op 15 en 16 april vieren deze eigenheid op een typische Bijlmer manier: uitgesproken, veelkleurig en met een stevige jazzy urban ‘groove’.

bottom of page