top of page

Echo's van de Bijlmerramp

De gruwelijke realiteit van de ramp komt naar boven in de bijdrage van vinger.nl, een creatieve studio in Zuidoost die geluidsfragmenten van de avond verbindt met raps en spoken word. "Heftig en aangrijpend," zegt Koselleck. "Dat stuk doen we ook niet tijdens de herdenking van woensdag, waar we een deel van het programma spelen. Het komt nog steeds hard binnen." - Het Parool

2017

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat een Boeing 747 in de Bijlmermeer neerstortte. De Konrad Koselleck Big Band speelt ter nagedachtenis samen met Bijlmer musici twee concerten en leden van de band treden tevens op bij de officiële herdenking. 


Onder de naam Echo’s van de Bijlmerramp speelt de band op 28 september (Bimhuis) en 7 oktober (Bijlmer Parktheater). De herdenking is op 4 oktober bij Het Groeiend Monument in de Bijlmer.


Er staat een bijzonder programma op stapel, samengesteld uit jazz, spoken word, rap, Ghanese drums en Surinaamse bazuin. Een keur van solisten leveren een bijzondere bijdrage waaronder de Ghanese percussionist Kofi Ayivor, voormalig lid van Osibisa, en Phil C.U. Stuart (altsax) mee. Andere gastbijdragen zijn van rappers Kiddo Cee en Mizztamizzo, Schiavone Simson (spoken word), Jeff Croese (sounds) en Jacob ‘Sleepyhead’ Lucas (beats). ‘Ik werk heel graag met heel uiteenlopende  solisten. En dit is een heel spannende combinatie die grooved, verhaalt en jazzed’, aldus Konrad Koselleck. De big band zal ook een nieuwe versie uitvoeren van de compositie Zuidoost, een Groeiend Monument, van componist Rudy Bedacht.

bottom of page